Fina Rius

Ponent

Fina Rius

Llicenciada en Art dramàtic per l´Institut del Teatre de Barcelona el 1980, ha treballat com actriu en teatre, cinema, televisió, radio i doblatge.

En teatre, ha participat en obres com Glups! de Dagoll-Dagom, Pel davant i pel darrera (Teatre Condal), Las Bizarrías de Belisa (Teatre Tívoli), Lo cor de l’home és una mar (TNC), Boris Godunov de La Fura dels Baus (TNC), Una vella coneguda olor Marburg (TNC), Maria Stuard (Teatre Lliure) i, més recentment, a Junior (Teatre Condal) i Els Watson (TNC).

Ha treballat en espectacles poètics propis com Ales Un mar dins del calaix  i El Palau de l’Alquimista, juntament amb Teresa Vilardell, i en muntatges amb Imma Colomer com Afterplay, Penso en YU i el monòleg Ismene.

En televisió, ha col·laborat en sèries com El Cor de la CiutatMajoria absoluta, La Mary, Nit i Dia, Merlí, Bojos per Molière, Com si fos ahir, i en pel·lícules com Germanes de Sang, El año que trafiqué con mujeres i El trànsfuga. També ha treballat en cinema (El año del diluvio, Atlas de geografía humana, Boi, Para toda la muerte i Un cel de plom) i en ràdio, on col·labora fa col·laboracions en programes dramàtics i en doblatge en català i castellà.

Data d'actualització
2024-04-19

Ha participat en

dt. 18.06.2024

Solitud a Stromboli

 

Somnis, signes i símbols