I've Seen That Movie Too

Curs

I've Seen That Movie Too

Estratègies per sobreviure al món cinemàtic

Aula Xcèntric
Descripció

En aquest curs es discutiran qüestions relacionades amb la permeabilitat d’allò real per allò cinematogràfic i les transformacions que estan imposant a la cinefília i els seus imaginaris els nous espectadors.

En el taller s'abordaran exercicis a través dels quals revelar aquesta contaminació (cinema-realitat), tant a partir del muntatge i l'apropiació com de l'observació de l'entorn.

La principal transformació en el món audiovisual durant els darrers lustres ha tingut lloc en l'espectador, beneficiari d'un accés pràcticament il·limitat i lliure de jerarquies tradicionals a tot allò enregistrat fins avui. Al vertigen d'aquest potencial empatx s’afegeix l'efecte d'una realitat contaminada per la memòria cinematogràfica, una substància disseminada en tot fins al punt de no ser sempre recognoscible: en gestos, expressions, arquetips, motius i espais. Aquesta realitat, descrita avui com “CINEMÀTICA”, requereix exercicis que permetin reconèixer els efectes d'aquesta colonització, no tant per exorcitzar-la de tals efectes com per propiciar, a través d'aquest reconeixement, un domini crític i creatiu. En aquest món “cinemàtic”, també el cinema i la cinefília han patit transformacions, derivades dels nous usos i formes de consum.

Data d'inici
08.11.2016
Data de fi
29.11.2016
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats
Preu

Matrícula: 95 €.
Matrícula amb descompte*: 70 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dt. 08.11.2016

Un món cinemàtic

Andrés Hispano

dj. 10.11.2016

Motius visuals del cinema

Jordi Balló

dt. 15.11.2016

Lliçons del trompe-l'œil digital

Fernando de Felipe

dj. 17.11.2016

Taller 1

Félix Pérez-Hita

dt. 22.11.2016

Efecte cinema

Joana Hurtado

dj. 24.11.2016

Taller 2

Félix Pérez-Hita

dt. 29.11.2016

Taller 3

Félix Pérez-Hita

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Realitzador audiovisual, comissari, pintor i articulista. Escriu regularment en el suplement de cultura de La Vanguardia (membre del comitè assessor des del 2002 fins al 2014).
Ponent
Realitzador, guionista i editor. Actualment codirigeix alguns capítols de Soy Cámara amb Andrés Hispano, amb qui també va dirigir Baixa Fidelitat, i treballar com a guionista i editor per a Boing Boing Buddha.
Ponent
Professor, guionista i dibuixant de còmics. És professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
Ponent
Crítica d'art i cinema, i comissària independent. Historiadora de l'art (UB), màster en Crítica d'art (UdG) i doctora en Investigacions cinematogràfiques i Audiovisuals (París III – Sorbonne Nouvelle).
Ponent
Professor de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i director d’exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, del 1999 fins al 2011.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.