Conquerir el paradís

Curs

Conquerir el paradís

Somnis, visions i rebel·lions

Dirigit per
Descripció

Aquest curs vol explorar, a través de la història de l'art, el desig humà d'anar més enllà del quotidià i transcendir a un estadi de perfecció individual i social. 

Si més no, aquest desig d’anar més enllà s'expressa a través de l'art, un art  sotmès als somnis col·lectius, a la mística de les visions espirituals o a l'afany que fa que l'individu superi qualsevol límit, inclús el de la mortalitat, per accedir al poder d'allò que creu suprem: el paradís. 

La conquesta del paradís converteix l'ésser humà en un heroi que s'enfronta a continus i abruptes reptes, que busca el suport d'adeptes i aliats, que sofreix els embats dels enemics i de les apetències pròpies, desafiaments i rebel·lions. A la fi, abandonat per les gosadies, sucumbeix; és expulsat de la glòria i retorna a aquell existir quotidià que, malgrat tot, vol transformar abans d'emprendre la seva última aventura: la baixada als inferns.

Data d'inici
07.11.2016
Data de fi
19.12.2016
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona
Preu

Matrícula: 70 €.
Matrícula amb descompte*: 50 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 07.11.2016

El somni burgès de l'impressionisme

Isabel Valverde

dl. 14.11.2016

Les visions del viure sense viure en mi

Eva March

dl. 21.11.2016

Millor que l'or , més clar que el cristall

Joan Sureda

dl. 28.11.2016

Els arquitectes de Déu

Carme Narváez

dl. 12.12.2016

Cels i inferns

Francesc Torres

dl. 19.12.2016

Utopia i pèrdua d'innocència a l'art europeu d'entreguerres

Josep Casals

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Doctora en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona (2000). És professora agregada del Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.
Ponent
Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, és professora agregada de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, de la qual és cap d’estudis.
Ponent
Artista plàstic, comissari i assagista. Ha treballat a París, Chicago i Nova York per retornar posteriorment a Catalunya.
Ponent
Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona. Master of Arts per la City University of New York l'any 1984.
Ponent
Catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.
Ponent
Professor titular al departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.
Ponent
Catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.