El liberalisme

Curs

El liberalisme

Els clàssics i les ideologies. Flexo 1/6

Flexo
Dirigit per

A càrrec de

Descripció

El liberalisme, entès generosament, engloba tot un seguit de doctrines i posicions filosòfiques i polítiques que en el seu moment suposaren un cert trencament amb la tradició immediatament anterior. Tanmateix, el liberalisme clàssic (de Locke a Stuart Mill i més enllà) beu en el pou fecund de l'herència de Grècia i Roma per fonamentar alguns dels seus postulats més coneguts, com poden ser la primacia de les llibertats individuals, la necessitat del consentiment dels governats, l'existència prèvia del contracte social o la poderosa idea de la igualtat davant la llei. En les sessions d'aquest seminari s'intentarà rastrejar aquesta influència i contextualitzar-la adequadament en el temps i en l'espai.

Resseguint el fil que connecta les idees del present amb el passat, el cicle de seminaris Els clàssics i les ideologies, dirigit per Raül Garrigasait, analitza les influències dels clàssics grecs i llatins en algunes del les principals ideologies modernes.

Amb la col·laboració de La Casa dels Clàssics.

Add to Calendar 2019-10-16 02:00:00 2019-10-30 01:00:00 El liberalisme: Els clàssics i les ideologies. Flexo 1/6 El liberalisme, entès generosament, engloba tot un seguit de doctrines i posicions filosòfiques i polítiques que en el seu moment suposaren un cert trencament amb la tradició immediatament anterior. Tanmateix, el liberalisme clàssic (de Locke a Stuart Mill i més enllà) beu en el pou fecund de l'herència de Grècia i Roma per fonamentar alguns dels seus postulats més coneguts, com poden ser la primacia de les llibertats individuals, la necessitat del consentiment dels governats, l'existència prèvia del contracte social o la poderosa idea de la igualtat davant la llei. En les sessions d'aquest seminari s'intentarà rastrejar aquesta influència i contextualitzar-la adequadament en el temps i en l'espai. Resseguint el fil que connecta les idees del present amb el passat, el cicle de seminaris Els clàssics i les ideologies, dirigit per Raül Garrigasait, analitza les influències dels clàssics grecs i llatins en algunes del les principals ideologies modernes. Amb la col·laboració de La Casa dels Clàssics. Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB Institut d'Humanitats de Barcelona [email protected] Europe/Madrid public
Data d'inici
16.10.2019
Data de fi
30.10.2019
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB
Preu

General: 35 €
Amb descompte*: 25 €
*Estudiants, pensionistes, desocupats/des, més grans de 65 anys i amics/gues del CCCB.
 

Arxius adjunts
Postal1.13 MB
Sessions
dc. 16.10.2019

Els clàssics i el liberalisme. Sessió 1

Xavier Espluga

dc. 23.10.2019

Els clàssics i el liberalisme. Sessió 2

Xavier Espluga

dc. 30.10.2019

Els clàssics i el liberalisme. Sessió 3

Xavier Espluga

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent

Doctor en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona (1997) i Diplomat en Arqueologia Clàssica per la Università degli Studi di Lecce (1997

Ponent
Filòleg, traductor, escriptor i editor. Recentement ha guanyat el Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017 per Els estranys (Edicions de 1984).

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.