Flexo 2/6. Jonàs

Curs

Flexo 2/6. Jonàs

Sis mites en la literatura

Flexo
Dirigit per

A càrrec de

Descripció

La història de Jonàs, en la seva simplicitat, és captivadora. El profeta que fuig i és llançat a mar, el gran peix que se l'empassa i al cap de tres dies l'escup en terra, l'anunci de la destrucció de Nínive i la conversió dels habitants de la ciutat, l'apiadament de Déu, la ira del profeta i la lliçó de la planta: les escenes del relat bíblic, de diverses maneres, han nodrit la imaginació creadora d'artistes de tots els temps i s'han incardinat en la tradició que ens hi lliga. La intenció del curs és resseguir-ne algunes de les traces a través de l'art i la música, a més de la literatura, i emmarcar-hi la lectura de l'obra mestra que és Nabí.

Lectures principals: llibre bíblic de Jonàs; oratori Jonas de Giacomo Carissimi; Nabí, de Josep Carner.

El cicle Flexo d’enguany, Sis mites en la literatura, està dirigit per Raül Garrigasait i La Casa dels Clàssics i seguirà l’evolució de sis figures mítiques en obres clàssiques de totes les èpoques, des de l’Antiguitat fins al segle XX.

Data d'inici
03.12.2018
Data de fi
17.12.2018
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Lloc
Institut d'Humanitats
Preu

Matrícula: 35 €.
Matrícula amb descompte*: 25 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 03.12.2018

Flexo 2/6. Jonàs. Sessió 1

Jordi Cornudella

dl. 10.12.2018

Flexo 2/6. Jonàs. Sessió 2

Jordi Cornudella

dl. 17.12.2018

Flexo 2/6. Jonàs. Sessió 3

Jordi Cornudella

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent

Editor i escriptor, llicenciat en Filologia Clàssica.

Ponent
Filòleg, traductor, escriptor i editor. Recentement ha guanyat el Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017 per Els estranys (Edicions de 1984).

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.