Flexo 6/6. El turisme

Curs

Flexo 6/6. El turisme

De "Barcelona, destinació turística", de Saida Palou, a "Turisme cultural. Entre l'experiència i el ritual", de José Antonio Donaire

Flexo
Dirigit per

A càrrec de

Descripció

Avui dia, el turisme s’ha convertit en un dels trets que més defineixen les nostres societats; l’oci i el viatge adquireixen el valor de capital cultural, de manera que constitueixen, fins i tot, un marcador de qualitat de vida. Amb quines categories analitzem el turisme contemporani? Quin significat social té aquesta activitat? Parlarem del paradigma de la mobilitat i de les principals teories antropològiques que estudien el turisme. En paral·lel, analitzarem el cas barceloní des d’un punt de vista visual, narratiu i semiòtic. La ciutat de Barcelona ha estat una gran generadora d’imatges hegemòniques i contra-hegemòniques sobre ella mateixa. I totes les imatges hegemòniques de Barcelona han generat contra-imatges amb un poder absolutament innegable.

La literatura, l’antropologia, el cinema, la filosofia, el disseny i la poesia són mètodes per reflexionar, per donar lloc a les coses. En aquesta edició de Flexo, dirigida per Adrià Pujol sota el títol Els llocs i les coses, sis pensadors i pensadores reflexionaran sobre el seu treball i intentaran situar-lo, encarnar-lo en un lloc concret, a partir de les lectures que els inspiren.

Data d'inici
07.05.2018
Data de fi
28.05.2018
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Lloc
Institut d'Humanitats
Preu

Matrícula: 35 €.
Matrícula amb descompte*: 25 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 07.05.2018

Flexo 6/6. El turisme. Sessió 1

Saida Palou

dl. 14.05.2018

Flexo 6/6. El turisme. Sessió 2

Saida Palou

dl. 28.05.2018

Flexo 6/6. El turisme. Sessió 3

Saida Palou

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Multimèdia i Arxiu sonor

Ponents

Ponent
Doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha obtingut el Premi Ciutat de Barcelona d’Història Agustí Duran i Sanpere l’any 2011 per la seva tesi doctoral.
Ponent
Antropòleg i escriptor. Ha estat docent a la Universitat de Barcelona i a ELISAVA, vinculada a la Universitat Pompeu Fabra.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.