Lectores de Judith Butler

Curs
Descripció

Aquest curs és a la vegada una introducció i una guia de lectura de l’obra d’una de les pensadores més rellevants de la filosofia crítica contemporània. Amb motiu de la seva visita al CCCB, l’Institut d’Humanitats ha convocat sis grans lectores de Judith Butler a compartir la seva interpretació d’alguns aspectes claus del seu pensament. Des de la seva aportació cabdal a la problematització de la categoria de gènere, que va convertir el seu llibre Gender Trouble en una de les obres fonamentals del feminisme i de la teoria queer, fins a les seves reflexions sobre el reconeixement, la vulnerabilitat i la violència i, més darrerament, les formes col·lectives d’acció política.

Data d'inici
16.04.2018
Data de fi
27.05.2018
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Lloc
Institut d'Humanitats
Preu

Matrícula: 50 €.
Matrícula amb descompte*: 35 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 16.04.2018

L’embolic del gènere

Marta Segarra

dj. 26.04.2018

Vides entre la precarietat i la vulnerabilitat

Lorena Fuster

dl. 07.05.2018

La performativitat de gènere, cos a cos

Meri Torras Begonya Saez Tajafuerce

dl. 14.05.2018

Interdependència i acció política

Marina Garcés

dc. 23.05.2018

Habitar per viure. Formes de revolta, maneres d’aparèixer

Joana Masó

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Doctora en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona, és professora i coordinadora d'estudis de Màster i Doctorat del Departament de Filosofia.
Ponent
Professora de literatura francesa a la Universitat de Barcelona i investigadora de la Càtedra UNESCO “Dones, desenvolupament i cultures”.
Ponent
Doctora en Filosofia per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre el concepte d’imaginació política en el pensament de Hannah Arendt.
Ponent
Professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa. El seu treball se centra en l’àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d’articular una veu filosòfica capaç d’interpel·lar i comprometre.
Ponent
Catedràtica de Literatura francesa i d'Estudis de gènere a la Universitat de Barcelona i directora de recerca del Laboratoire d’études de genre et de sexualité-LEGS, del Centre Nationale de la Recherche Scientifique francès.
Ponent
Doctora i professora de Teoria de literatura i Literatura comparada de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.