Mercè Ibarz llegeix Joan Garcia Oliver

Curs

Mercè Ibarz llegeix Joan Garcia Oliver

Revolució. Flexo 2/6

Flexo

A càrrec de

Descripció

L'escriptora Mercè Ibarz compartirà la seva interpretació d'El eco de los pasos, les memòries del líder anarquista Joan Garcia Oliver, per reflexionar sobre com es pot narrar la veracitat dels fets viscuts, més encara la veracitat de la revolució.

La revolució es fa viva el 1936, però no en vaig ser conscient fins a obrir El eco de los pasos de Joan Garcia Oliver, publicat el 1978, quan el postfranquisme s’organitza. Subtitulat El anarcosindicalismo en la calle, en el Comité de Milicias, en el gobierno, en el exilio, era també l’últim volum editat per Ruedo Ibérico, a París.

Garcia Oliver (Reus, 1901 - Guadalajara, Mèxic, 1980), cambrer, va ser l’únic dels tres caps de la CNT que va sobreviure al daltabaix històric. Ministre de Justícia de la República, es decideix a escriure aquestes memòries arran del cop militar contra Salvador Allende. Massa poc considerat i reconegut, el llibre és un testimoni formidable per la precisió dels fets relatats i el coratge narratiu, que l’editor José Martínez va acompanyar amb documents que confirmen les paraules i el punt de vista de Garcia Oliver.
 

Flexo. Revolució és un programa de lectures compartides: sis pensadors de diversos àmbits llegiran amb nosaltres sis obres que consideren crucials per reflexionar sobre la idea de "revolució". Les sis lectures tractaran, des de diferents punts de vista, els canvis en la construcció de les subjectivitats, el capgirament de les relacions econòmiques i de poder, les possibilitats de la narració i la veritat, o les transformacions radicals que ha experimentat la nostra manera d’entendre la vida i el món.

Data d'inici
18.11.2015
Data de fi
02.12.2015
Idioma
Català
Sessions
dc. 18.11.2015

Revolució 2/6. Sessió 1

Mercè Ibarz

dc. 25.11.2015

Revolució 2/6. Sessió 2

Mercè Ibarz

dc. 02.12.2015

Revolució 2/6. Sessió 1

Mercè Ibarz

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent

Mercè Ibarz és narradora, periodista, assagista i professora a la UPF. La seva obra publicada conjuga literatura, investigació i testimoni.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.