Saber, fer, comprendre. Aula Oberta #2

Curs

Saber, fer, comprendre. Aula Oberta #2

Aula Oberta
Dirigit per
Descripció

Entenem que les humanitats no són només les disciplines «de lletres», sinó una determinada manera d'apropar-se al coneixement i a la creació, així com a les seves conseqüències socials, polítiques i humanes. Humanitats són aquella manera de saber, fer i comprendre que dona sentit i valor a l’experiència humana des del punt de vista de la seva dignitat. Aquest any obrim de nou una aula des d'on actualitzar el discurs, els referents i les pràctiques de les humanitats a la nostra societat.

Seguint la iniciativa de l’aula anterior, convidem sis investigadors, científics, artistes, escriptors i activistes per tal que donin a conèixer el seu treball i poder reflexionar, junts, sobre el sentit del que fem. Ens preguntem: quin sentit té el treball que fem cadascú de nosaltres? Quina necessitat l’inspira i quines són les seves conseqüències? Ens serveix el marc institucional i disciplinari actual? El nostre propòsit és ampliar l'estat de la qüestió que vam començar a dibuixar l’any passat i alimentar un diàleg que reforci idees, pràctiques i projectes capaços de tirar endavant les humanitats que necessitem, actualment i pel futur.

Data d'inici
13.02.2018
Data de fi
08.05.2018
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats
Sessions
dt. 13.02.2018

Aula Oberta #2. Sessió 1

Raül Garrigasait

dt. 27.02.2018

Aula Oberta #2. Sessió 2

Lúa Coderch

dt. 13.03.2018

Aula Oberta #2. Sessió 3

Marcos García

dt. 10.04.2018

Aula Oberta #2. Sessió 4

David Bueno

dt. 24.04.2018

Aula Oberta #2. Sessió 5

Karo Moret

dt. 08.05.2018

Aula Oberta #2. Sessió 6

Irene Masdeu Torruella

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Doctor en biologia i professor de genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica s’ha desenvolupat a Barcelona i Oxford.
Ponent
Doctora en Estudis Interculturals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Ha estat investigadora  postdoctoral per la Chiang Ching-kuo Foundation for International Scholarly Exchange.
Ponent
Becària predoctoral al Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on forma part també del Grup d'Investigació en Imperis, Metrópolis i Societats Extraeuropees.
Ponent
Artista que viu i treballa a Barcelona. Llicenciada en Belles arts i Màster en Produccions artístiques i recerca per la Universitat de Barcelona, es va formar també com a escultora a l'Escola Massana.
Ponent
Llicenciat en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, Marcos és actualment el director de Medialab-Prado, una iniciativa de l’Ajuntament de Madrid.
Ponent
Filòleg, traductor, escriptor i editor. Recentement ha guanyat el Premi Llibreter de Literatura Catalana 2017 per Els estranys (Edicions de 1984).
Ponent
Professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa. El seu treball se centra en l’àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d’articular una veu filosòfica capaç d’interpel·lar i comprometre.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.