Una història recent de la violència

Curs

Una història recent de la violència

Mirades des del terreny

Descripció

Com ha evolucionat la violència exercida pels Estats i els grups armats en les darreres dècades? Quina és la percepció que tenen les poblacions on aquesta violència es desenvolupa? Sota quins marcs socials i culturals es tolera i es rebutja la violència? En aquest curs, cinc periodistes de la Revista 5W amb una extensa experiència en la cobertura de conflictes i d’escenaris de postguerra intenten donar una perspectiva global (Àfrica, Orient Mitjà, Àsia Central) sobre la guerra i l’ús col·lectiu de la violència en els darrers anys, amb especial atenció, per una banda, al paper de la dona i, per altra, al fenomen del terrorisme.

Data d'inici
27.06.2016
Data de fi
12.07.2016
Horari
De 19 a 20:30 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona
Preu

Matrícula: 75 €.
Matrícula amb descompte*: 55 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 27.06.2016

Orient Mitjà

Mònica G. Prieto

dt. 28.06.2016

Àsia (Afganistan i Pakistan): l’herència de l’11-S

Agus Morales

dl. 04.07.2016

Àfrica

Xavier Aldekoa

dt. 05.07.2016

Les dones a l’Afganistan

Mónica Bernabé

dt. 12.07.2016

L’Estat Islàmic, de prop

Mikel Ayestaran

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Director de Revista 5W, segueix com a periodista els passos de la població refugiada en tot el món.
Ponent
Periodista freelance especialitzat en zones de conflicte. El seu baptisme de foc va ser la guerra entre Hesbol·là i Israel (Líban, 2006).
Ponent
Corresponsal a l'Afganistan entre 2006 i 2014. Ha estat l'única periodista espanyola que ha viscut i treballat permanentement en aquell país durant tants anys.
Ponent
Corresponsal a Roma, Moscou, Jerusalem, Beirut i Bangkok i ha recorregut el món com a reportera centrant les seves cobertures en la denúncia dels abusos als Drets Humans.
Ponent
Durant la seva trajectòria ha cobert múltiples conflictes i qüestions socials en una quarantena de països africans, fent reportatges i documentals per a diversos mitjans.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.