Flavia Company

Ponent

Flavia Company

Flavia Company Navau (Buenos Aires, 1963) és escriptora bilingüe (català/castellà), periodista, traductora, crítica literària i gestora cultural. Llicenciada en Filologia Hispànica, és professora de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És membre del Comitè Executiu del Consell de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Cultiva l'assaig, el conte, la prosa poètica i la novel·la. Ha publicat, entre altres, les novel·les Llum de gel (1996), Ni tu, ni jo, ni ningú (premi Documenta 1997), Dame Placer (1999), Melalcor (2000), La mitad sombría (2006) i L’illa de l’ultima veritat (2010) i els llibres de relats Viatges subterranis (1997) i Con la soga al cuello (2009). La seva obra ha estat traduïda a diverses llengües. També ha publicat contes, reculls d'articles i narrativa adreçada als infants. Entre altres autors, ha traduït Michael Cunningham, Linda Yablonsky, Luigi Malerba, Natalia Ginzburg, Italo Svevo, Robert Saladrigas i Vicenç Pagès.

Flavia Company col·labora a la premsa escrita (El País, Página 12) i ha dirigit i presentat programes de ràdio i de televisió.

Data d'actualització
2023-06-28