WITH MY WHOLEHEARTMINDBODY

Arts escèniques

WITH MY WHOLEHEARTMINDBODY

Lectura escènica de manifestos feministes, dirigida per Carlota Subirós

A càrrec de
Descripció

Amb «WITH MY WHOLEHEARTMINDBODY», lectura escènica d'una selecció de manifestos feministes, la directora Carlota Subirós ens proposa un teixit complex de moltes de les veus que han impulsat l'activisme feminista, travessant barreres temporals i posant en diàleg moments i moviments d’una revolució que segueix viva, poderosament necessària i en contínua transformació.  

Irats, irreverents, meditatius, reveladors, apassionats: els manifestos de la revolució feminista sacsegen, agiten, reclamen i proposen avui noves maneres de concebre el món amb la mateixa força electritzant que quan van ser escrits. Primera, segona, tercera onada: des de les reivindicacions fundacionals de principis de segle XX fins a les proclames radicals dels anys 60 i 70, arribant als fanzines fotocopiats de les Riot Grrrls o a les darreres crides a la insurrecció transfeminista, els manifestos feministes constitueixen un corrent marginal, subversiu i antagònic en el qual es poden llegir les denúncies i promeses d’un subjecte polític que es construeix i reivindica a si mateix, no sense tensions ni contradiccions. 

Direcció: Carlota Subirós

Amb: Babou Cham, Verónica Isola, Alba José, Clara Manyós, Marc Naya, Tamara Ndong, Laia Ricart, Kalisa Rios, Núria Rocamora, Carol Rovira, Úrsula Tenorio i Pau Zabaleta

 

Aquesta lectura tanca el curs "Grrrls! Feminisme i activisme contemporanis" que, sota la direcció d'Elena Laurenzi, À. Lorena Fuster i Florencia González ha explorat algunes de les pràctiques amb què el feminisme radical, des dels anys 70 fins avui, va irrompre en l'espai públic i en l'ordre simbòlic. Amb aquest curs, l'Institut d'Humanitats s'ha afegit a la commemoració del 40 aniversari de les Jornades Catalanes de la Dona, celebrades al maig de 1976.

Data
dj. 09.06.2016
Horari
19:30 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona

Ponents

Ponent
És dramaturga, directora teatral i traductora. Llicenciada en direcció escènica i dramatúrgia (Premi extraordinari, 1997) i en filologia italiana (Premi d’Honor de la Universitat de Barcelona, 2001).