La dona a la Bíblia hebrea (Presencial)

Curs

La dona a la Bíblia hebrea

La Bíblia per a agnòstics

Presencial
Dirigit per
Descripció

En aquest curs proposem una reflexió sobre la representació de la dona a l’Antic Testament, un assumpte poc conegut, polèmic i que es pot abordar des de molt diverses perspectives. Especialistes en diferents disciplines han escollit conceptes o personatges amb els quals aprofundir en la qüestió a través de l’art, la música, la filosofia o la mitologia comparada, per tal de fer més llum sobre el tractament d’allò femení en la Bíblia hebrea.

Add to Calendar 2021-01-18 01:00:00 2021-02-22 01:00:00 La dona a la Bíblia hebrea (Presencial): La Bíblia per a agnòstics En aquest curs proposem una reflexió sobre la representació de la dona a l’Antic Testament, un assumpte poc conegut, polèmic i que es pot abordar des de molt diverses perspectives. Especialistes en diferents disciplines han escollit conceptes o personatges amb els quals aprofundir en la qüestió a través de l’art, la música, la filosofia o la mitologia comparada, per tal de fer més llum sobre el tractament d’allò femení en la Bíblia hebrea. Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB Institut d'Humanitats de Barcelona [email protected] Europe/Madrid public
Data d'inici
18.01.2021
Data de fi
22.02.2021
Horari
De 18.30 a 20.00 h
Idioma
Castellà
Modalitat

Presencial

Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB
Preu

General: 65 €
Amb descompte*: 55 €


*Estudiants, pensionistes, desocupats/des, més grans de 65 anys i amics/gues del CCCB.
Les persones que puguin gaudir d'un descompte hauran de presentar el document que l'acrediti el primer dia del curs o enviar-lo per email.

Informació important sobre els cursos 2020-2021

Arxius adjunts
Sessions
dl. 18.01.2021

La invisible: el principi femení en la Bíblia hebrea

Lola Josa

dl. 25.01.2021

La dona sacrificada: la filla de Jeftè

Andreu Jaume

dl. 01.02.2021

Salomé a la música: l’òpera de Richard Strauss

Luis Gago

dl. 08.02.2021

La cançó de Dèbora, la profetessa

Andreu Jaume

dl. 15.02.2021

La història de Susanna a través de la pintura

Estela Ocampo

dl. 22.02.2021

Eva i Pandora: dos prototips femenins

Tomás Pollán

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona
CLAC. Centro Libre de Arte y Cultura

Ponents

Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.
Ponent
Doctora en Filosofia i Lletres (secció d’Història de l’Art) per la Universitat de Barcelona. Professora titular de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes de Teoria de l’art.
Ponent
Professora de la Universitat de Barcelona, dóna classes i investiga sobre Literatura de l’Edat d’Or a la Facultat de Filologia.
Ponent
Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense i professor de violí i música de càmara pel Conservatori Superior de Música de Madrid.
Ponent
Filòsof, professor d’Antropologia i Filosofia a la Universitat Autònoma de Madrid. Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Comillas i per la Universitat Complutense de Madrid.
Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.