Saber, fer, comprendre. Aula Oberta #1

Curs
Descripció

En el marc del 30è aniversari de l'Institut d'Humanitats, volem obrir una aula des d'on actualitzar el discurs, els referents i les pràctiques de les humanitats a la nostra societat.

Entenem que les humanitats ja no són només les disciplines «de lletres», sinó una determinada manera d'apropar-se al coneixement i a la creació, així com a les seves conseqüències socials, polítiques i humanes. Per això hem convidat una sèrie d'investigadors, artistes, escriptors, activistes, etcètera, a donar a conèixer el seu treball i a compartir una reflexió que vagi més enllà: quin sentit té el treball que fem cadascú de nosaltres? Quina necessitat l’inspira i quines són les seves conseqüències? Ens serveix el marc institucional i disciplinari actual? El nostre propòsit és crear un estat de la qüestió que no només reculli el que s'està fent sinó que visualitzi un mapa en moviment i potenciï les seves transformacions. Tots fem moltes coses i alhora estem molt sols. Esperem que aquesta aula sigui un espai de trobada que es pugui anar repetint i ampliant. Per això convidem també, de manera oberta, tothom qui vulgui compartir aquestes jornades de reflexió.

Data d'inici
18.10.2016
Data de fi
09.05.2017
Horari
De 18:30 a 20 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats
Sessions
dt. 18.10.2016

Aula Oberta #1. Sessió 1

Marina Garcés

dt. 15.11.2016

Aula Oberta #1. Sessió 2

David Casassas

dt. 29.11.2016

Aula Oberta #1. Sessió 3

Manel Ollé

dt. 13.12.2016

Aula Oberta #1. Sessió 4

Victoria Szpunberg

dt. 31.01.2017

Aula Oberta #1. Sessió 5

Oriol Fontdevila

dt. 14.02.2017

Aula Oberta #1. Sessió 6

Brigitte Vasallo

dt. 21.02.2017

Aula Oberta #1. Sessió 7

María Ruido

dt. 07.03.2017

Aula Oberta #1. Sessió 8

Albert Lladó

dt. 14.03.2017

Aula Oberta #1. Sessió 9

Joana Masó

dt. 28.03.2017

Aula Oberta #1. Sessió 10

Ingrid Guardiola

dt. 04.04.2017

Aula Oberta #1. Sessió 11

Eduard Escoffet

dj. 01.06.2017

Aula Oberta #1. Sessió 12

Eudald Espluga

dt. 25.04.2017

Aula Oberta #1. Sessió 13

Pablo La Parra Pérez

dt. 09.05.2017

Aula Oberta #1. Sessió 14

Mireia Sallarès

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Multimèdia i Arxiu sonor

Ponents

Ponent

Barcelona, 1980. És editor de Revista de Letras i escriu a La Vanguardia.

Ponent

Escriptora i investigadora, centrada en els processos d'alterització, les polítiques afectives i el capitalisme cognitiu.

Ponent
Professor de Teoria social i política a la Universitat de Barcelona, on treballa amb el Grup de Recerca en Ètica Economicosocial i Epistemologia de les Ciències Socials (GREECS).
Ponent
Poeta, agitador cultural i professor del Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona. Va ser codirector de Barcelona Poesia.
Ponent

Llicenciat en Filosofia i Màster en Comunicació i Estudis Culturals de la Universitat de Girona. Filòsof, escriptor i periodista cultural.

Ponent

Ingrid Guardiola és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora de la Universitat de Girona, assag

Ponent
Professora de literatura francesa a la Universitat de Barcelona i investigadora de la Càtedra UNESCO “Dones, desenvolupament i cultures”.
Ponent
Professor titular d'Història i cultura de la Xina moderna i contemporània del Departament d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i coordinador del Màster en Estudis xinesos.
Ponent
Artista visual, investigadora, productora cultural i professora del Departament de Disseny i Imatge de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.
Ponent
Professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa. El seu treball se centra en l’àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d’articular una veu filosòfica capaç d’interpel·lar i comprometre.
Ponent
Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, amb estudis de cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York.
Ponent
Crític d’art i comissari d’exposicions. Forma part de l’equip gestor de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya.
Ponent
Llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de València i màster en Estudis Comparats de Literatura, Art i Pensament per la Universitat Pompeu Fabra.
Ponent
Dramaturga i professora de dramatúrgia a l'Institut del Teatre, a l'Escola Superior de Coreografia de Barcelona, al MUET (Màster Universitari d'Estudis Teatrals de l' UAB i de l'Institut del Teatre) i a l'Obrador de la Sala Beckett.
Ponent
Professora titular de Filosofia a la Universitat de Saragossa. El seu treball se centra en l’àmbit de la política i el pensament crític, i en la necessitat d’articular una veu filosòfica capaç d’interpel·lar i comprometre.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.