Carla Simón

Ponent

Carla Simón

Directora i guionista.

Nascuda a Barcelona el 1986, Carla Simón és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona, després d’haver passat un any a la Universitat de Califòrnia, on  va realitzar els curtmetratges experimentals Women i Lovers amb Marco Businaro. El 2010 es va matricular al Màster en Innovació i Qualitat Televisives organitzat per Televisió de Catalunya (TV3) i dirigeix l’episodi pilot “La Clínica” que es va poder veure a TV3.

Guardonada amb la prestigiosa beca de l’Obra Social “La Caixa”, marxa a Londres per estudiar el Master of Arts a la London Film School. Durant aquesta estància dirigeix el documental Born Positive i la ficció Lipstick. El seu projecte final de carrera, Las Pequeñas Cosas, mereixedor d’una matrícula d’honor, ha circulat per nombrosos festivals.

Debuta a la gran pantalla amb Estiu 1993 (2017),una història basada en la seva complexa infantesa. El film ha sigut internacionalment premiat (Berlinale 2017, Golden Biznaga, BAFICI, etc.) i elegit per representar Espanya als premis Oscar 2018.

Data d'actualització
2017-12-07