Qui ens mira? Sobreidentificació, rendiment i culpabilitat

Conferència

Qui ens mira? Sobreidentificació, rendiment i culpabilitat

Conferència d'Ingrid Guardiola i diàleg amb Marta Segarra i Victoria Szpunberg

Descripció

Recentment l’escriptora María Sánchez compartia a la xarxa una cita de Jenny Odell, autora de l’assaig No hacer nada: «No sóc un avatar, un conjunt de preferències, ni una força cognitiva tova; sóc carnosa i porosa». Vivim en una època complexa d'identitats digitals nòmades que han estat apropiades per les plataformes i el seu extractivisme cognitiu. La representació d'un mateix s'ha mercantilitzat, però també les afiliacions i relacions que generem. La productivitat econòmica i el rendiment semiòtic han trobat en aquests ecosistemes una legitimació de la seva pròpia pràctica, convertint la nostra vida pública digital en un judici obert i un càsting —procés de selecció— ininterromput. En aquest context, què vol dir desaparèixer? I quines implicacions té? Com encaixen aquí categories com les d'allò neutre? Ingrid Guardiola reflexionarà sobre aquestes qüestions i posteriorment mantindrà un diàleg amb Marta Segarra i Victoria Szpunberg.

Aquesta conferència, organitzada per la Universitat de Barcelona en col·laboració amb l’Institut d’Humanitats de Barcelona, constitueix la cloenda del curs 2020-21 del Màster de Construcció i Representació d'Identitats Culturals de la  Facultat de Filologia i Comunicació de la UB.

Data
dt. 18.05.2021
Horari
11.00 h
Idioma
Català


Presencial: Aula 1 del CCCB. Places limitades. Inscripció prèvia, aquí.
Online: Vídeo en directe de la conferència.

Multimèdia i Arxiu Sonor

Vídeo
Conferència d'Ingrid Guardiola i diàleg amb Marta Segarra i Victoria Szpunberg

Ponents

Ponent

Professora agregada Serra Húnter de Literatura dels Estats Units a la Universitat de Barcelona.

Ponent

Ingrid Guardiola és doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, professora de la Universitat de Girona, assag

Ponent
Catedràtica de Literatura francesa i d'Estudis de gènere a la Universitat de Barcelona i directora de recerca del Laboratoire d’études de genre et de sexualité-LEGS, del Centre Nationale de la Recherche Scientifique francès.
Ponent
Dramaturga i professora de dramatúrgia a l'Institut del Teatre, a l'Escola Superior de Coreografia de Barcelona, al MUET (Màster Universitari d'Estudis Teatrals de l' UAB i de l'Institut del Teatre) i a l'Obrador de la Sala Beckett.