Centreeuropa

Curs

Centreeuropa

Apunts sobre literatura, música i art

Descripció

Nombroses de les grans obres literàries, artístiques i musicals del segle xx i també del nostre procedeixen d'aquest àmbit conflictiu, esquinçat i a la vegada difús i màgic que és l’Europa central, marcada per la presència durant segles de la dinastia habsbúrguica. L’imperi dels Habsburg es va trencar en finalitzar la Primera Guerra Mundial. Van quedar, no obstant, nexes comuns entre els diversos territoris que el composaven. Les sis lliçons obriran portes per conèixer determinats autors i comprendre algunes de les característiques i claus de la creació centreeuropea.

Data d'inici
18.01.2016
Data de fi
22.02.2016
Horari
De 19 a 20:30 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona
Preu

Matrícula: 75 €.
Matrícula amb descompte*: 60 €.
*Descomptes per a estudiants, aturats, pensionistes. més grans de 65 anys i Amics del CCCB. És imprescindible acreditar el motiu del descompte.

Sessions
dl. 18.01.2016

Centreeuropa: un mite... i el seu contramite

Adan Kovacsics

dl. 25.01.2016

El desarrelament convertit en literatura: el cas txec

Monika Zgustova

dl. 01.02.2016

Reflexions sobre l’obra d’Imre Kertész

Adan Kovacsics

dl. 08.02.2016

L’art a Centreeuropa: principis del segle xx

Carlos Velilla

dl. 15.02.2016

Un escriptor sacseja el seu país: Thomas Bernhard i Àustria

Adan Kovacsics

dl. 22.02.2016

Escoltar, composar després de Mahler: un so cap a l’Est

Ramón Andrés

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Adan Kovacsics (Santiago de Xile, 1953) va estudiar a Viena, Àustria, i viu, des de 1980, a Barcelona, on es dedica, sobretot, a la traducció literària.
Ponent
És doctor per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, de la qual és professor titular i va ser vicedegà de Cultura (2004-2008).
Ponent
Traductora, escriptora i periodista (col·labora amb El País i The Nation entre altres diaris, nacionals i internacionals), és autora de més de seixanta traduccions, del txec i del rus.
Ponent
Assagista, poeta i estudiós de la música, autor de nombrosos estudis musicals i literaris. Entre els seus llibres sobre música destaquen Diccionario de instrumentos musicales.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.