El Nou Testament

Curs

El Nou Testament

La Bíblia per a agnòstics

Dirigit per
Descripció

A més d’un llibre sagrat, la Bíblia és una de les obres literàries fonamentals de la constel·lació de la cultura occidental i, malgrat això, poc coneguda i difosa en el nostre país. Amb la intenció d’apropar la riquesa i la fascinació que s’amaga en aquest llibre, oferim un curs dedicat al Nou Testament, en el qual especialistes de primer nivell abordaran diversos episodis evangèlics i la seva relació amb l’art, la música o la literatura.

Data d'inici
21.01.2019
Data de fi
11.03.2019
Horari
18:30 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona
Sessions
dl. 21.01.2019

El Nou Testament: una introducció

Gregorio del Olmo

dl. 28.01.2019

Jesucrist en Dante: de la Vida nova a la Comèdia

Raffaele Pinto

dl. 04.02.2019

Maria

Lola Josa

dl. 11.02.2019

Escenes fonamentals de la vida de Jesús en l’art

Estela Ocampo

dl. 18.02.2019

La Pietà en l’art i l’Stabat Mater en la música

Andreu Jaume

dl. 04.03.2019

Nous testaments: els evangelis i la figura de Jesús en la narrativa contemporània

Ignacio Echevarría

dl. 11.03.2019

La Passió de Jesucrist en la música

Jaume Radigales

Ponents

Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.
Ponent
Doctora en Filosofia i Lletres (secció d’Història de l’Art) per la Universitat de Barcelona. Professora titular de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes de Teoria de l’art.
Ponent
Catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona. Especialitzat en lingüística semítica i literatura comparada, ha contribuït en aquests camps amb més de dos-cents treballs i una dotzena de llibres.
Ponent

(Barcelona, 1960). Va estudiar Filologia i treballa com a editor i crític literari.

Ponent
Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. És professor titular a la Facultat de Comunicació i RR.II. Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.
Ponent
Professora de la Universitat de Barcelona, dóna classes i investiga sobre Literatura de l’Edat d’Or a la Facultat de Filologia.
Ponent
Des de 1974 treballa com a professor de Filologia Italiana a la Universitat de Barcelona i, des de 2001 és també professor consultor de l'UOC.
Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.