1922. L’any miraculós de la literatura occidental (Presencial)

Curs

1922. L’any miraculós de la literatura occidental

Presencial
Descripció

Ara fa un segle, Occident va viure una meravellosa eclosió literària al llarg d’un any que va començar amb la publicació d'Ulisses de James Joyce i va acabar amb La terra erma de T. S. Eliot. De sobte, tant la novel·la com la poesia havien canviat per sempre. Mentrestant, Rainer Maria Rilke va culminar les seves Elegies de Duino, l’últim estadi de la poesia visionària. A Amèrica, César Vallejo va publicar Trilce, un dels poemaris més enlluernadors de l’orbe hispànic. Virginia Woolf s’endinsava en la seva maduresa narrativa amb L’habitació de Jacob i Marcel Proust va aconseguir acabar la seva obra mestra abans de morir el novembre d’aquell any, justament recordat com l’annus mirabilis de la literatura occidental.

Data d'inici
25.04.2022
Data de fi
30.05.2022
Horari
De 18.30 a 20.00 h
Idioma
Català
Castellà
Lloc
Institut d'Humanitats de Barcelona - CCCB
Preu

General: 75 €
Amb descompte*: 60 €
*Estudiants, pensionistes, desocupats/des, més grans de 65 anys, amics/gues del CCCB.
 

Les persones que puguin gaudir d'un descompte hauran de presentar el document que l'acrediti el primer dia del curs o enviar-lo per email.

 

Després de matricular-te, registra’t al web per accedir als vídeos. 

Arxius adjunts
Sessions
dl. 25.04.2022

1922: l’any d’Ulisses, de James Joyce

Andreu Jaume

dl. 02.05.2022

"El facundo ofertorio de los choclos”: Trilce, de César Vallejo

Edgardo Dobry

dl. 09.05.2022

Les darreres visions: les Elegies de Duino de Rainer Maria Rilke

Adan Kovacsics

dl. 16.05.2022

Més enllà del patriarcat: L’habitació de Jacob de Virginia Woolf

Míriam Cano

dl. 23.05.2022

1922: l’últim any de Marcel Proust

Estela Ocampo

dl. 30.05.2022

La malaltia de la tradició: La terra erma de T. S. Eliot

Andreu Jaume

Crèdits

Organitza
Institut d'Humanitats de Barcelona
Col·labora
Centre de Cultura  Contemporània de Barcelona

Ponents

Ponent
Adan Kovacsics (Santiago de Xile, 1953) va estudiar a Viena, Àustria, i viu, des de 1980, a Barcelona, on es dedica, sobretot, a la traducció literària.
Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.
Ponent

Poeta, assagista i traductor. Professor de Literatura hispanoamericana i Teoria de la Literatura a la Facultat de Filologia de Barcelona.

Ponent
Doctora en Filosofia i Lletres (secció d’Història de l’Art) per la Universitat de Barcelona. Professora titular de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes de Teoria de l’art.
Ponent

Periodista i escriptora, Míriam Cano ha publicat els poemaris Buntsandstein (Viena, 2013),

Ponent
Editor i crític. Ha editat l’obra assagística d’autors com Henry James, T. S. Eliot i W. H. Auden, així com la correspondència i els diaris de Jaime Gil de Biedma.
Ponent
Catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Director de l’Àrea de Literatura de l’Institut d’Humanitats de Barcelona.

L’Institut d’Humanitats es reserva el dret de canviar qualsevol aspecte particular de la programació si les circumstàncies l’hi obliguen.